torstai 24. heinäkuuta 2008

Savokarjalaiset islanninpiirakat

Ohje:
1. Pyydä tuliaiseksi pullollinen ranskalaista punaviiniä.
2. Tyhjennä pullo (mieluiten ei samana tai edellisenä iltana).
3. Sekoita puoli pussillista ruisjauhoja ja jonninverran vehnäjauhoja sopivaan vesimäärään, ripaus suolaa mukaan. Vaivaa taikinaksi.
4. Keitä riisipuuro pussillisesta riisiä, mutta älä syö kaikkea kerralla. Valmiiseen puuroon olisi voinut sekottaa pari kananmunaa, raakana, jos niitä olisi ollut.
5. Pyörittele taikinasta palleroita ja kaulitse viinipullolla littanaksi. Huomioi, että pullon tulee olla tyhjä.
6. Älä lado taikinalättyjä päällekkäin ilman jauhoja, kuten minä tein, koska tarttuvat toisiinsa kiinni.
7. Läiskäise riisipuuroa taikinalätyn keskelle ja rypyttele oman mallin mukaan..
8. Paista riittävän kuumassa, mutta ota uunista ennenkun palavat. Palamisen huomaa savusta tai värinmuutoksesta.
9. Pyörittele kuumina maito-voi seoksessa (voin saa sulamaan lämmittämällä) ja niputa folio- tai voipaperipaketteihin (tasan 10 kappaletta kuhunkin, tärkeää). Parhaimmillaan seuraavana päivänä vähän pehmenneinä.
10. Jos et itse jaksa syödä kaikkea, niin tarjoa muillekin. Ja sitä munavoitakin olis voinut tehdä jos olisi ollut kananmunia. Huomioi, että se voi sekoitetaan keitettyihin, ei raakoihin muniin.

Ei kommentteja: